Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди цената на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди цената на природния
Коментари Харесай

Природният газ поевтинява от днес

Комисията за енергийно и водно контролиране ще утвърди цената на природния газ за октомври на съвещание през днешния ден 1 октомври. Очаква се синьото гориво да струва 233 лева./мвч., след въвеждането в употреба на газовата връзка с Гърция.
" Това, обаче, което интересува българските жители, евентуално е какви позитивни последствия ще има от стартирането в употреба на интерконектора Комотини-Стара Загора. Утре, откакто публично и на най-високо равнище бъде открит интерконекторът, КЕВР следобяд, в 15.00 ч. ще се събере, с цел да може да приеме окончателното решение за цената за природния газ за октомври, като това, което се чака и ще се случи, е цената да бъде под 240 лв. на мегаватчас ", уточни ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
Според Иванов това се дължи именно на въвеждането в употреба на интерконектора, който позволява 1 милиарда куб. м природен газ да бъде доставен на едни доста положителни цени, договорени, според съглашението сред двете страни.  
От " Булгаргаз " са внесли в КЕВР предложение за цена на газа за октомври от 233.49 ст./мвч, което е с към 34 лева по-малко от цената през септември, разгласи изпълнителният шеф на енергийното сдружение Деница Златева. 
От 7 часа тази заран България получава цялостните количества азерски газ по интерконектора с Гърция, разгласи Златева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР